Модератор: Модератори
warrior написав:Доброго дня, маю пару питань:
1) Чи існує осередок Пласту у м. Хмельницький?
2) Чи може керівник пластового осередку курити цигарки?
Vus написав:1. Так. Є ініціативна група. Контактна особа Володимир Васьковський.
2. Тут згідно пластового закону. Ні.
warrior написав:Ну так цей, Володимир Васьковський, активно курить цигарки і вживає спиртні напої.
СОКІЛ – це Український Пластовий (скаутський) Рух. Метою якого є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді. Організація виховує молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, лідерів суспільства, та захисників вітчизни.
Для досягнення виховних цілей застосовує скаутську методу виховання, основні принципи якої полягають у добровільності членства в організації, вихованні і навчанні через гру та працю, поступовій програмі занять і випробувань, гуртковій системі самоорганізації, заохоченні ініціативи і самоврядування, пізнанні природи і житті серед природи, підтримці спеціальних зацікавлень і здібностей дітей та молоді.
Пластова ідея: вірність високогуманним і загальнолюдським ідеалам - Батьківщині, своєму родові, своїм близьким, всім людям. Ця ідея закріплена в Присязі. Присяга - це добровільна, звичайно прилюдна і урочиста заява, якою хтось зобов'язується безумовно та невідклично виконати якесь діло, жити або з усіх сил намагатися виконувати точно визначені умови, а також не зробити якогось злого діла, хоч би які труднощі чи небезпеки довелося б поборювати.
Володимир **КАЖАН** Васьковський написав
19 червня 2009 о 18:32
шановні, чого якщо пластун то відразу Пласт!?
Друзі! Якщо когось цікавлять питання по Пласту, дзвоніть!
СКОБ!!!!!!! Друзі, учасники групи, приєднуйтесь до голосування!
... і цією організацією є ПЛАСТ
ЩО ВІДВІДУВАТИ ТАКІ ТАБОРИ, ЯКІ Є У СПИСКУ(окрім констаборів) ), В ПЕРШУ ЧЕРГУ ПОТРІБНО БУТИ ЧЛЕНОМ НАШОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ, АЛЕ НАГАДУЮ, ЩО КОЖЕН ХТО Є В НАШІЙ КОМАНДІ НЕ ТІЛЬКИ ЗМОЖЕ ВІДВІДУВАТИ ТАБОРИ АДЖЕ ДІЯЛЬНІСТЬ В ПЛАСТІ -- ЦЕ ЦІЛЕ ЖИТТЯ, ЯКЕ НАПОВНЕНЕ РІЗНИМИ ЦІКАВИМИ ПОДІЯМИ!!!
warrior написав:Vus написав:1. Так. Є ініціативна група. Контактна особа Володимир Васьковський.
2. Тут згідно пластового закону. Ні.
Ну так цей, Володимир Васьковський, активно курить цигарки і вживає спиртні напої.
Просто мене саме це і здивувало, бо в Хмельницькому раніше Пласту не бачив, а тут взнав, що тепер є Пласт і його керівник дружить зі шкідливими звичками.
Поцікавився в молодіжному середовищі, виявляється це Пластовий осередок створений штучно, для певних цілей.
Є в Хмельницькому колишній начальник управління молоді з області, Олесь Вітряний, після того, як його звільнили з посади, почав створювати штучні молодіжні організації, в кожній з яких по 3-4 чоловіка, для того, щоб була видимість, що він має підтримку молоді.
Не виключенням став і Пласт.
Дуже дивно, коли організація Пласт у Хмельницьому має ще статус ініціативної групи, коли має лише 5 чоловік, коли не провела жодного Пластового заходу (ну і самі члени ніколи не були на пластових заходах), а вже підписуються іменем Пласту під псевдополітичними акціями
Ось приклад, акція проти прокуратури, яку проводить Олесь Вітряний (бувший начальник управління молоді)
http://vkontakte.ru/event10224474
І в переліку організацій що приймуть участь в акції числиться:
Хмельницька міська молодіжна організація «Станиця національної скаутської організації України «Пласт»
Тому буде дуже не приємно, якщо під маркою виховання дітей і молоді, будуть діяти кишенькові організції для відстоюванн інтересів певних політичних невдах.
але щось хлопці були не довольні Пластом(тут я не розбирався, але пам"ятаю, що мова йшла про діапспору і військове пластування), тому вони вирішили створити свою організацію, але надалі не хочуть переривати зв"язок з такою потужною силою як Пласт!
А ще його немає в 4 школах Львова за які до мене, коли я був станичним, приходив керівник однієї ВЕЛИКОЇ скаутської організації і просив, щоб Пласт там не створив своїх гуртків, бо як тільки утворюються в них пластові гуртки всі "скаути" ВЕЛИКОЇ скаутської організації чомусь переходять в ПластА дде ще його нема?
mykola muzala написав:А ще його немає в 4 школах Львова за які до мене, коли я був станичним, приходив керівник однієї ВЕЛИКОЇ скаутської організації і просив, щоб Пласт там не створив своїх гуртків, бо як тільки утворюються в них пластові гуртки всі "скаути" ВЕЛИКОЇ скаутської організації чомусь переходять в ПластА дде ще його нема?
Але мені цікаво чому де та Ваша честь ділася???)Це Ви шановний мною неправда.
Ivan написав:Вибач друг,багато слів - нічого не зрозумів, але звороти твої мені подобаються - можна використовувати? Посилання обов'язкові?
Але мені цікаво чому де та Ваша честь ділася???)Це Ви шановний мною неправда.
ousivec написав: Я Вам можу підказати: Нема її ані в Академічній Гімназії, Ані в Лінгвістичній, ані в багатьох місцях, там немає і ОУС....
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість