gryvul написав:Смішні... Так говорити можу і я... а от навіщо, я для себе не зрозумів.
Власне, що говорили, цьогорічний провід запитв, що нового зробити, йому написали, але людини на це не знайшлось, не бачу чогось смішного в тому.
Новацькі виховники не можуть займатися з пташатами, бо переважно навіть не мають уявлення, що таке дитина до 5 років. Це може знати-відчувати тільки хтось батьківсько-матьківський.
Ось теза цікава, бо я якраз собі думав, що саме новацтво зможе в цьому посприяти, якщо вони не можуть, значить коло пошуків зменшується відповідальних осіб за таку ділянку.
Але раз постає таке питання, то можливо треба міняти формат СВ? Не стільки змаг між куренями чи початок таборового сезону, а скільки зустріч усіх пластунів? Така собі весняна свічечка? І взагалі - що таке Свято Весни і для чого тоді воно?
Так потрібно! Це власне має бути святом, що пластуни туди приїздили і відпочивали, святкуючи прихід Весни і початок таборового сезону. А не бігали із змагу на змаг, цьогорічний провід вже зменшим кількість змагів, таке склалось враження, і це позитив. Але концепцію слід змінити повністю, принаймні спробувати один рік таке зробити.
Не тільки юнацтво, але й новацтво, старшопластунство, пташата, прихильники-колишні пластуни і окрема програма для сеньйорів?
Тоді про Поляни треба забути. Слід буде знайти місце з готелем (будиночками) неподалік, щоб новаки і сеньйори теж могли взяти участь, але це можливо питання майбутнього, спочатку я б спробував із активним залученням ст.пл., бо юнацтво і старшопластунство все таки більш близькі за вимогами до таборування.
Забув про ще одне. Воно для мене було досить зрозумілим, що дитина до 6 років на юнацькому святі весни може бути ТІЛЬКИ з батьками. Постійно і всюди. І ніхто не буде на себе брати відповідальність за її догляд. Програма для пташат - це програма занять мами-тата із дитиною, занять дитини з присутності батьків. Бо є кращий варіант для туснячення: здати дитину дідові-бабі і самому приїхати. Або віддати в інтернат на пару днів, поки батьки хочуть відпочити...
Я не тато, тому для мене все не так очевидно

Чому не здавати дітей бабусям-дідусям, щоб дитина ще змалечку побачила, що таке СВ, Пласт, щоб разом з батьками прогулялась тереном СВ, і побачила купу нового і цікавого для себе. Але окрім того мала би бути якась вільна годинка-дві, коли батьки могли б потусити, в яку дітьми би хтось зайнявся.
Хоча можливо діти б і не погодились десь залишитись без мами-тат (та й тато-мама дитину навряд чи зможуть надового залишити саму), а може і вийшло б створити такі собі ясла на пару годин, якщо це нереально, то нехай, хай будуть ігри з батьками, просто щоб була якась програма, яку б не мали вигадувати батьки самі для себе, а хтось би спростив їм трохи життя