Тепер по темі:
Значить так. В інеті вичитав, що при встановленні вінди ХР (профи або хоум едішн) можна розігнати свій комп. Що це б означало: короче - вінда ХР сама тормозить потужні процесора, це обгрунтовували ніби то, що це є таємним домовленням з Інтелом і АМД... (не знаю, 100% казати не буду, але...), щоб народ купував все потужніші процесора, а не зациклювалися на одних... Так от у вінді ХР цю можливість "тормозіння" можна відключити. Як? Розказую...
На голий диск (відформатований повністю, тобто чистий диск С) ставиться вінда. Коли при встановленні вінда даватиме запит про "натисніть F12, якщо у вас SCSI-диск..." (там ще декілька разів запит по чомусь ще дасть) ви не зважаючи на це, натискаєте (часто, поки не зявиться меню) F5, тоді з'явиться меню, де буде вибір процесора - ви вибираєте пункт, де буде слово i486 (там щось ще буде написано, але останнім буде саме це) і продовжуєте далі встановлювати вінду.
На перший погляд ви нічого начебто і не зробили, але потужність вашого компа значно зросте (не в 100 разів, але відчутно).
В чому прикол: вінда бачить, що ваш процесор і комп не надто потужний (486) і сама починає його оптимізовувати, а не підторможувати (по-барабану який в вас процесор). Ну це я заголосно сказанув щодо оптимізації, але по крайній мірі - не підторможує. Як переглянути результат - просто - запустіть на компі іграшку, яка в вас раніше тормозила (правда не сильно, бо якщо в вас не потужний комп, а ви запускаєте приміром DOOM 3, то звичайно вона в вас не піде...).
Недолік: в кого АТХ-овий корпус - то вкл/викл комп прийдеться вручну (як в АТ-ному корпусі), але це виправляється настройками в ВІОS і у вінді, щодо живлення...
Цю інформацію я з пальця не висмоктав, а сам перевірив на свому компі. Також є підтвердження людей (з роботи), які теж таке робили. Комп'ютер справді почав швидше працювати...
Наводжу факт зі свого комп'ютера:
конфігурація:
Athlon 2400+
512 DDR PC400
ATI Radeon 9200 128 Mb/128 bit
HDD Samsung 80 Gb
CD-ROM TEAC 40x
Гра Козаки ІІ: Наполеонівські війни в мене до такого встановлення тормозила при будь-який стичках, чи невеликих баталіях - зараз лише при великому скупченню військ.
Гра Snooker 2004 до встановлення вилітала після 5-10 хв роботи - зараз не вилітає взагалі
Need for Speed Underground 2 до встановлення при нормальній графіці на мальовничих крайовидах гра підторможувала - зараз взагалі не тормозить
Гра Splinter Cell: Pandora tomorrow до встановлення в режимі нічного бачення не тормозила, а в реальному вигляді - трохи підторможувала - зараз не тормозить в будь-яких видах
...
На 3DMARK не тестував... на жаль
Словом я міг би ще якісь забавки спробувати, тільки більше ніхто не дає

Пробуйте, я вже такою віндою скоро як місяць буде користуюся. Думав, що може глюкне, тому аж тільки тепер вирішив про це написати...
Може ще хтось знає якісь проколи Windows, то пишіть... думаю тема цікава...
P.S. той експеримент проходить лише для Windows XP Professional i Home Edition. На інших не пробував... Вибачайте за можливі не правильні назви англійською...