Модератор: Модератори
Гарно дивится!
хтось вніс пропозицію зміни до правильника (про рукавички та їх використання)?
mykola muzala написав:Легенда 1:
Відзнака ВОСРу носиться на правій кишені згідно рішення КПР від 3 жовтня 2009 року. Це рішення КПР було відмінено КРК як таке, що порушує правильник однострою і відзнак, тому носити цю відзнаку на однострої не можна.
Professor написав:тобто я так розумію, що відзнаку восру носити на кишені не можна, а над кишенею - можна?...
mykola muzala написав:Колись я чув, що на ЛШ, коли там був комендантом Андрій Гарматій, хорунжі дня використовували білі рукавички, щоб таким чином підкреслити повагу до національного прапора (наскільки ця інформація відповідає дійсності мені особисто не відомо).
На правильно, якщо не було по них окремих рішень ГПБ - я на жаль всіх рішень ГПБ не знаю, але підозрюю, що їх не було. Шкода, коли НП порушує правильник - це одна з ознак, що в Пласті далеко не всі читають правильники. Виходів з проблемиє два: відміняємо всі правильники і кожен робить що хоче (в останньому ПШ є фотка скаутів з Франції - десь такий самий однострій буде в пластунів за 2-3 роки після відміни правильників) або описуємо в правильниках все так, щоб не виникало подвійного трактування і популяризуємо його в масах.на правійкишені однострою НП єсть цілий ряд відначок (я б навіть сказав - цілих два ряди:). чи правильно вони там висять?
рішення КРК було оприлюднене в матеріалах КПЗ 2010. Я сам обстоюю необхідність носіння відзнаки ВОСРу на однострої, але будь-яке рішення, навіть таке корисне, має відповідати прийнятим правилам, а рішення КПР по відзнаці ВОСРу таким правилам не відповідало - dura lex sed lex. І я не думаю, що будь-яка політична доцільність може бути аргументом для порушення встановлених правил гри.Рішення КПР про дозвіл носити є, а де ж рішення КРК? І цікаво, чим керувалися друзі з КРК, відміняючи це рішення?
якщо це відзнака якоїсь акції чи пластового табору чи ще чогось, що підпадає під правильник - то чому ні? В нас поки (доречі на жаль, бо я бачи ТАКІ пластові відзнаки, які ні з Пластом, ні з відзнакою нічого спільного не мають) не регламентується навіть в загальних правилах вигляд відзнак за такі речі..тобто я так розумію, що відзнаку восру носити на кишені не можна, а над кишенею - можна?...
от і я для себе легенду розвінчав...Я був на одній із таких Лісових шкіл, і нічого подібного там не спостерігалось.
mykola muzala написав: Я сам обстоюю необхідність носіння відзнаки ВОСРу на однострої, але
Повернутись в Практичне пластування
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей